Ισραηλινές επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ στη Ναμπάτια με θύματα και κυρίαρχα πλήγματα

Ισραηλινές επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ στη Ναμπάτια με θύματα και κυρίαρχα πλήγματα

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σε αρκετούς στόχους της Χεζμπολάχ στην πόλη Ναμπάτια, στο νότιο Λίβανο, οι οποίοι περιλάμβαναν στρατηγικές υποδομές, κέντρα διοίκησης και χώρους αποθήκευσης όπλων. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι οι επιθέσεις είχαν στόχο θέσεις που είχε εγκαταστήσει η Χεζμπολάχ κοντά σε πολιτικές υποδομές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, τουλάχιστον πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού δημάρχου Αχμάντ Χαλίλ, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων. Η Χοουάιντα Τουρκ, επικεφαλής της περιφέρειας, δήλωσε ότι τα πλήγματα έπληξαν τουλάχιστον δύο κτίρια, καθώς και ένα γειτονικό ιατρικό κέντρο, προκαλώντας σοφή ζημιά.

Από την έναρξη της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ την 23η Σεπτεμβρίου, περισσότεροι από 1.350 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον Λίβανο. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέφεραν επίσης ότι στόχευσαν υπόγειες αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Χεζμπολάχ φαίνεται να είναι σε δράση, εκτοξεύοντας περίπου 50 ρουκέτες προς τον βόρειο Ισραήλ την προηγούμενη νύχτα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση στην περιοχή.

Πηγή: naftemporiki.gr