Ισραηλινές Επιθέσεις στον Λίβανο Στοχεύουν Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ

Ισραηλινές Επιθέσεις στον Λίβανο Στοχεύουν Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση επιδρομών σε πολλές περιοχές του Λιβάνου, εστιάζοντας σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ. Οι επιθέσεις αυτές περιλάμβαναν χτυπήματα στις περιοχές Μπεκάα και Μπααλμπέκ, καθώς και σε άλλες επτά περιοχές.

Αυτές οι επιδρομές ακολούθησαν μια προηγούμενη κίνηση, όπου 55 βλήματα εκτοξεύτηκαν από το Λίβανο κατευθυνόμενα προς το ισραηλινό έδαφος, επηρεάζοντας κυρίως τις περιοχές της Άνω Γαλιλαίας και της Γαλιλαίας.

Στην πόλη Αλ-Καουάχ, κοντά στο Μπααλμπέκ, καταγράφηκαν τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων τρία ήταν παιδιά, σύμφωνα με το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας, που τόνισε ότι όλοι οι τραυματίες χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα. Επιπλέον, ένα άλλο πλήγμα έπληξε άδεια καταστήματα στην πόλη Sareen στο Μπααλμπέκ.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι απάντησε με ρουκέτες κατά ισραηλινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, επισημαίνοντας τη στήριξή της προς τον παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας. Η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση ανέφερε ότι βομβάρδισε το αρχηγείο μιας ισραηλινής στρατιωτικής ταξιαρχίας και προχώρησε σε αρκετές επιθέσεις κατά του βόρειου Ισραήλ καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου.

Η κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου είναι τεταμένη, με σχεδόν καθημερινές ανταλλαγές πυρών να καταγράφονται, ειδικά από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Πηγή: newsbomb.gr