Ισραηλινός Στρατός Ανακοινώνει Εξόντωση Στελεχών της Χεζμπολάχ Στο Νότιο Λίβανο

Ισραηλινός Στρατός Ανακοινώνει Εξόντωση Στελεχών της Χεζμπολάχ Στο Νότιο Λίβανο

Μετά από μια εβδομάδα στρατιωτικών επιχειρήσεων στο νότιο Λίβανο, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την εξόντωση περισσότερων από 200 στελεχών της Χεζμπολάχ. Κατά την διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων, η 98η Μεραρχία του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι τα στρατεύματά της έχουν δραστηριοποιηθεί σε πολλά χωριά κοντά στα ισραηλινά σύνορα.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε στην εκτέλεση επίσημων χερσαίων επιχειρήσεων με τη συμμετοχή επίλεκτων μονάδων, μεταξύ των οποίων οι μονάδες αλεξιπτωτιστών και καταδρομέων, η 7η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και η μονάδα μάχης μηχανικής Yahalom. Αυτές οι δυνάμεις ήταν οι πρώτες που έκαναν είσοδο στον Λίβανο.

Επιπλέον, ο ισραηλινός στρατός έχει αναφέρει την κατεδάφιση πολλών σήραγγων και τον εντοπισμό εκατοντάδων όπλων σε περιοχές που σχετίζονται με τη Χεζμπολάχ, τα οποία προορίζονταν για επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, πάνω από 100 τόνοι εκρηκτικών έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατεδάφιση θέσεων της Χεζμπολάχ τόσο πάνω όσο και κάτω από το έδαφος.

Πηγή: naftemporiki.gr