Ιταλία και Κεντρική Ευρώπη πλήττονται από καταστροφικές καταιγίδες και πλημμύρες

Ιταλία και Κεντρική Ευρώπη πλήττονται από καταστροφικές καταιγίδες και πλημμύρες

Οι καταιγίδες που έχουν πλήξει την κεντρική Ευρώπη τώρα επηρεάζουν την Ιταλία, όπου προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχές, δυνατούς ανέμους και πλημμύρες έχουν εκδοθεί για πολλές περιοχές της χώρας. Από χθες, έχουν αναφερθεί πλημμύρες στην πόλη Πεσκάρα, ενώ οι προειδοποιήσεις ισχύουν από τις βόρειες ακτές της Εμίλια-Ρομάνια μέχρι τα πολύ νότια τμήματα της Ιταλίας.

Δραματικές εξελίξεις καταγράφονται στην Κεντρική Ευρώπη, καθώς οι πρόσφατες πλημμύρες έχουν προκαλέσει σοβαρές καταστροφές σε περιοχές της Πολωνίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Ρουμανίας και της Αυστρίας, με τουλάχιστον 21 θανάτους αυτή την εβδομάδα. Οι τοπικές αρχές στην Κροατία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία προειδοποιούν πως οι πλημμύρες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Στην Τσεχική Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα ανακοίνωσε ότι 13.500 άτομα εκκενώθηκαν, ενώ πάνω από 600 διασώθηκαν. Η κατάσταση των πλημμυρών έχει αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά, με μείωση των περιοχών που πλήττονται να είναι πάνω από 130, αν και η Νότια Βοημία παραμένει σε κίνδυνο.

Στην Ιταλία, στην επαρχία Φότζια, βρέθηκε η σορός ενός πυροσβέστη που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης.

Αυτές οι σημαντικές πλημμύρες συνδέονται με την καταιγίδα Μπόρις, η οποία ευθύνεται για το μεγάλο όγκο βροχής και χιονιού που έπληξε την περιοχή το Σαββατοκύριακο. Στη νότια Πολωνία, περισσότεροι από 5.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν τους κατοίκους, περιλαμβανομένων των 40.000 πολιτών που εκκενώθηκαν από την πόλη Νίσα.

Πηγή: naftemporiki.gr