Κάλεσμα Χέρτσογκ για ενότητα κατά του ιρανικού άξονα στη Μέση Ανατολή

Κάλεσμα Χέρτσογκ για ενότητα κατά του ιρανικού άξονα στη Μέση Ανατολή

Μιλώντας στο σαουδαραβικό δίκτυο Al Arabiya, ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, εξήρε την ανάγκη για την ενότητα των λαών του Λιβάνου και του Ιράν προκειμένου να αντιταχθούν στον ιρανικό άξονα. «Αν το αντιμετωπίσουμε και είμαστε σκληροί, μπορούμε με βεβαιότητα να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και να δημιουργήσουμε μια δομή παρόμοια με το ΝΑΤΟ στην περιοχή, που θα εμποδίσει τον ριζοσπαστισμό», δήλωσε.

Επιπλέον, ο Χέρτζογκ χαρακτήρισε τη δεδομένη χρονική στιγμή «χρυσή ευκαιρία» για τις δυνάμεις που επιθυμούν να εργαστούν για ένα καλύτερο μέλλον στη Μέση Ανατολή, καλώντας τους να προχωρήσουν σε νέες ιδέες και σχέδια για την επίλυση της σύγκρουσης.

Αναφερόμενος στην πολύπλευρη κατάσταση, είπε: «Αυτός ο πόλεμος έγινε εναντίον μας από την αυτοκρατορία του κακού, από το Ιράν και τους πληρεξούσιούς του». Ο Χέρτζογκ τόνισε τη δραματική κατάσταση με τους 101 ομήρους που βρίσκονται σε απεγνωσμένες συνθήκες στη Γάζα, υπογραμμίζοντας ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει τις προκλήσεις τόσο στον νότο όσο και στον βορρά, δηλαδή στη Γάζα και τον Λίβανο.

Ο Χέρτζογκ επεσήμανε τη δέσμευση του Ισραήλ για το διεθνές δίκαιο και την ανθρωπιστική του προσέγγιση, υπογραμμίζοντας ότι «οι άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον ως γείτονές μας, και εμείς αξίζουμε μια καλύτερη μέρα και καλύτερο μέλλον ως γείτονές τους».

Ωστόσο, αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με την ενδεχόμενη ισραηλινή απάντηση στο Ιράν.

Πηγή: naftemporiki.gr