Καταγγελίες για βιασμό εναντίον του πρώην ιδιοκτήτη των Harrods από πρώην εργαζόμενες

Καταγγελίες για βιασμό εναντίον του πρώην ιδιοκτήτη των Harrods από πρώην εργαζόμενες

Πέντε γυναίκες που εργάζονταν στα Harrods κατήγγειλαν ότι είχαν πέσει θύματα βιασμού από τον πρώην ιδιοκτήτη του πολυκαταστήματος, Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, ο οποίος απεβίωσε πέρσι σε ηλικία 94 ετών. Κατά τις μαρτυρίες, ο δισεκατομμυριούχος φέρεται να τους επιτέθηκε σεξουαλικά σε διάφορες πόλεις, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Σεντ Τροπέ και το Άμπου Ντάμπι.

Σύμφωνα με το BBC, περισσότερες από 20 γυναίκες, πρώην εργαζόμενες στα Harrods, έχουν καταθέσει για τις επιθέσεις που βίωσαν. Από αυτές, οι πέντε αναφέρουν συγκεκριμένα περιστατικά βιασμού. Υπάρχει εκτίμηση ότι ίσως υπάρχουν και άλλες γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλικές επιθέσεις από τον ίδιο.

Μία από τις γυναίκες, που μίλησε στο BBC, κατήγγειλε ότι βιάστηκε στο διαμέρισμα του Αλ Φαγιέντ στο Park Lane. Μια άλλη, που ήταν έφηβη όταν επιτέθηκε σε αυτήν, τον περιέγραψε ως «τέρας, χωρίς ηθική πυξίδα». Αναφέρθηκε επίσης ότι «ήμασταν όλοι τόσο φοβισμένοι» και ότι ο Αλ Φαγιέντ καλλιεργούσε τον τρόμο γύρω του.

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, αν και είχε βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση όσο ήταν εν ζωή, οι νέες αυτές κατηγορίες φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη κλίμακα και σοβαρότητα. Μια πρώην προσωπική του βοηθός αποκάλυψε ότι ο Αλ Φαγιέντ είχε προσπαθήσει να τη βιάσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους από το 1988 έως το 1991.

Πηγή: naftemporiki.gr