Καταγγελίες κατά του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ από εξήντα γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς

Καταγγελίες κατά του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ από εξήντα γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς

Περισσότερες από εξήντα γυναίκες έχουν καταγγείλει τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς, σύμφωνα με πληροφορίες από τους δικηγόρους τους. Σημειώνεται ότι η προηγούμενη αναφορά έκανε λόγο για 37 καταγγελίες την περασμένη εβδομάδα. Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι, έχουν λάβει πάνω από 200 αιτήματα και μηνύματα από διεθνείς πηγές και εκπροσωπούν ήδη 60 επιζήσασες, ενώ αναμένονται και άλλες.

Η έκταση της υπόθεσης φαίνεται να είναι ακόμα πιο ευρεία, καθώς οι δικηγόροι αναφέρουν «αξιόπιστες αποδείξεις» που αφορούν σε επιθέσεις και σε άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον αλ Φαγέντ, περιλαμβανομένης της ποδοσφαιρικής ομάδας Φούλαμ. «Περιμέναμε ότι κακοποιήσεις θα είχαν συμβεί παντού όπου ήταν παρών ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ κι, δυστυχώς, αυτό επιβεβαιώνεται», προσθέτουν.

Δεκάδες γυναίκες, μερικές εκ των οποίων ήταν ανήλικες κατά τη διάρκεια των γεγονότων, τον κατηγορούν για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις. Τουλάχιστον πέντε από αυτές ισχυρίζονται ότι υπήρξαν θύματα του αλ Φαγέντ, ο οποίος απεβίωσε τον Αύγουστο του 2023 σε ηλικία 94 ετών.

Μετά από αυτές τις καταγγελίες, οι δικηγόροι ζητούν μια «ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα» προκειμένου να διαπιστωθεί η αλήθεια πίσω από αυτές τις κατηγορίες, τονίζοντας πως οι πελάτες τους έχουν «χάσει κάθε εμπιστοσύνη στα Harrods». Η διεύθυνση του πολυκαταστήματος έχει παραδεχθεί την ύπαρξη «τοξικής κουλτούρας» στην επιχείρηση κατά την εποχή που διοικούσε ο αλ Φαγέντ, κατηγορώντας τον ότι τη διαχειριζόταν σαν προσωπικό φέουδό του.

Η αστυνομία του Λονδίνου έχει καλέσει τα θύματα του αλ Φαγέντ να επικοινωνήσουν μαζί της, δείχνοντας ότι ερευνά και για άλλους δυνητικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση. Ωστόσο, επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατό να ασκηθούν διώξεις για άτομα που έχουν αποβιώσει.

Πηγή: naftemporiki.gr