Κατάρριψη 71 Δrones και Επιθέσεις στις Περιοχές Ρωσίας και Ουκρανίας

Κατάρριψη 71 Δrones και Επιθέσεις στις Περιοχές Ρωσίας και Ουκρανίας

Χθες το βράδυ, οι αεράμυνες Ρωσίας και Ουκρανίας ανέφεραν την κατάρριψη 71 μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων. Η Ουκρανία δήλωσε ότι κατέρριψε 24 ρωσικά drones, ενώ η Μόσχα ανακοίνωσε την κατάρριψη 47 ουκρανικών drones που κατευθύνονταν προς τα εδάφη της. Σύμφωνα με την ουκρανική πολεμική αεροπορία, η Ρωσία εξαπέλυσε πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας από την περιφέρεια Μπέλγκοροντ, αν και δεν διευκρινίστηκε ποιοι τύποι ή πόσοι πυραύλοι χρησιμοποιήθηκαν.

Από την άλλη πλευρά, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι 47 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με 17 από αυτά να εντοπίζονται πάνω από την περιφέρεια Κρασνοντάρ, 16 πάνω από τη Θάλασσα του Αζόφ και 12 πάνω από την περιφέρεια Κουρσκ. Ο κυβερνήτης της Κρασνοντάρ ενημέρωσε ότι τρία σπίτια υπέστησαν ζημιές και ένα αυτοκίνητο καταστράφηκε από τις επιθέσεις των ουκρανικών drones, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε επίσης ότι προχώρησε σε επιθέσεις κατά μιας αποθήκης καυσίμων κοντά στην περιοχή Ροβένκι, στην κατεχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις περιφέρεια Λουχάνσκ. Η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις, οι οποίες προμηθεύουν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και είχαν δεχθεί επιθέσεις στο παρελθόν από τα ουκρανικά στρατεύματα. Η Μόσχα δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με αυτήν την επίθεση. Σημειώνεται ότι το Κίεβο στοχεύει συνήθως ρωσικές στρατηγικές εγκαταστάσεις ως αντίποινα στους βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Πηγή: naftemporiki.gr