Καταστροφικά Χτυπήματα στην Λωρίδα της Γάζας με τα Δύο Τρίτα των Κτιρίων Ζημιές ή Κατεστραμμένα

Καταστροφικά Χτυπήματα στην Λωρίδα της Γάζας με τα Δύο Τρίτα των Κτιρίων Ζημιές ή Κατεστραμμένα

Το Δορυφορικό Κέντρο του ΟΗΕ (Unosat) ανέφερε ότι περίπου το 66% των κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας έχουν υποστεί ζημιές ή είναι κατεστραμμένα, με το σύνολο των υποδομών να ανέρχεται σε 163.778. Η ανάλυση αυτή βασίστηκε σε φωτογραφίες πολύ υψηλής ευκρίνειας που λήφθηκαν στις 3 και 6 Σεπτεμβρίου, αποδεικνύοντας μια σαφή επιδείνωση της κατάστασης σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι 52.564 υποδομές έχουν καταστραφεί εντελώς, 18.913 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 35.591 είναι πιθανό να έχουν επηρεαστεί, ενώ 56.710 έχουν υποστεί μέτριες ζημιές. Η πόλη της Γάζας φαίνεται να έχει πληγεί ειδικότερα, με 36.611 υποδομές κατεστραμμένες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μια προηγούμενη εκτίμηση, που βασιζόταν σε εικόνες από τις αρχές Ιουλίου, υπολόγιζε το ποσοστό των πληγέντων υποδομών στο 63%. Το Unosat, το οποίο έχει έδρα τη Γενεύη και είναι ενταγμένο στο Ινστιτούτο των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση και την Έρευνα (Unitar), τονίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης στην περιοχή.

Πηγή: naftemporiki.gr