Καταστροφική κακοκαιρία προκαλεί πλημμύρες και τραγωδίες στη βορειοανατολική Ιταλία

Καταστροφική κακοκαιρία προκαλεί πλημμύρες και τραγωδίες στη βορειοανατολική Ιταλία

Έντονη κακοκαιρία πλήττει τη βορειοανατολική Ιταλία, προκαλώντας σοβαρές βροχοπτώσεις που έχουν οδηγήσει σε εκτεταμένες πλημμύρες λόγω της υπερχείλισης ποταμών. Στην περιοχή Πιανόρο της Μπολόνια, ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός αφού παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά, με τις αρχές να συνεχίζουν τις προσπάθειες εντοπισμού ενός αγνοούμενου.

Η κακοκαιρία έχει επηρεάσει περιοχές όπως η Μπολόνια, η Μόντενα, η Ρέτζιο Εμίλια, η Ραβένα και η Πιατσέντσα στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια. Ο δήμαρχος της Μπολόνια, Ματέο Λέπορε, κάλεσε τους κατοίκους να μην μετακινούνται και να πηγαίνουν στα ψηλότερα πατώματα και τις ταράτσες των κτιρίων τους. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν είχαν προειδοποιήσει για ένα τόσο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την εξεύρεση λύσεων.

Σήμερα, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να επηρεάσουν και την Κάτω Ιταλία, ειδικότερα τις περιοχές της Νάπολης, του Μπάρι, της Καλαβρίας και της περιφέρειας Μπαζιλικάτα. Επιπλέον, στην περιφέρεια Βένετο αναστάλθηκαν όλοι οι αγώνες ποδοσφαίρου ερασιτεχνικών ενώσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Η ζημία στον γεωργικό τομέα είναι ανυπολόγιστη αυτή τη στιγμή.

Αυτή τη στιγμή, η επιχειρησιακή επιτροπή της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας συνεδριάζει για να προσφέρει επιπλέον βοήθεια στους κατοίκους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Πηγή: naftemporiki.gr