Καταστροφική κακοκαιρία στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη με 19 νεκρούς

Καταστροφική κακοκαιρία στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη με 19 νεκρούς

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, οι θάνατοι από την κακοκαιρία Boris στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη έχουν φθάσει τους 19. Οι περιοχές που επλήγησαν πιο σοβαρά περιλαμβάνουν την Αυστρία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Τσεχία.

Σήμερα, Τρίτη, ανακαλύφθηκε η σορός μίας 81χρονης γυναίκας στο πλημμυρισμένο σπίτι της στην Κάτω Αυστρία. Στην Αυστρία, οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι ανέρχονται σε 5, με έναν πυροσβέστη να έχει χάσει τη ζωή του την Κυριακή και τρεις άλλους άνδρες να ανακοινώνονται νεκροί τη Δευτέρα.

Η Ρουμανία έχει καταγράψει 7 θανάτους, ενώ στην Πολωνία οι νεκροί είναι 4. Στην Τσεχία, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 8 παραμένουν αγνοούμενοι.

Παρά την βελτίωση των καιρικών συνθηκών σε πολλές περιοχές, οι πλημμύρες συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα, με το έδαφος να παραμένει κορεσμένο και τους ποταμούς να υπερχειλίζουν. Στην Αυστρία, 26 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, και στη Βιέννη, αρκετές γραμμές του μετρό είναι κλειστές ενώ όλα τα πάρκα έχουν κλείσει λόγω των κινδύνων από πτώσεις δέντρων.

Στην Τσεχία, περίπου 60.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, κυρίως στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: naftemporiki.gr