Κλιμάκωση της Κρίσης στη Μέση Ανατολή μετά την Επίθεση κατά της Χεζμπολάχ

Κλιμάκωση της Κρίσης στη Μέση Ανατολή μετά την Επίθεση κατά της Χεζμπολάχ

Σιγά-σιγά διαμορφώνεται το σκηνικό μιας μοναδικής επίθεσης κατά των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο, με τους φόβους για νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή να εντείνονται. Τα περισσότερα στοιχεία που συγκεντρώνονται ενισχύουν την ανησυχία για την κατάσταση στην περιοχή.

Οι αξιωματούχοι που επικοινώνησαν με μεγάλα ΜΜΕ, όπως οι New York Times και Reuters, αναφέρουν ότι την ευθύνη για την επίθεση φέρει η Μοσάντ, αν και το Ισραήλ δεν έχει επισήμως αναλάβει την ευθύνη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιχείρηση φέρεται να σχεδιάστηκε μήνες πριν από την εκτέλεσή της.

Η επίθεση αυτή ήταν ιδιαίτερα ταπεινωτική για τη Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τουλάχιστον 9 θάνατοι και πάνω από 2.700 τραυματίες. Ορισμένα από τα θύματα υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, όπως τύφλωση και ακρωτηριασμούς, και η Χεζμπολάχ έχει ήδη υποσχεθεί εκδίκηση. Η επόμενη κίνηση της οργάνωσης παραμένει αβέβαιη.

Η οργάνωση, ανησυχώντας για τη δυνατότητα παρακολούθησης μέσω κινητών τηλεφώνων, είχε αποκτήσει πάνω από 3.000 έως 5.000 βομβητές από ταϊβανέζικη εταιρεία, οι οποίοι όμως κατασκευάζονται από συνεργαζόμενη ουγγρική εταιρεία.

Πηγή: naftemporiki.gr