Κρεμλίνο για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ προειδοποίηση για σοβαρές συνέπειες

Κρεμλίνο για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ προειδοποίηση για σοβαρές συνέπειες

Το Κρεμλίνο αναφέρθηκε σε μια φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας ότι «το παιχνίδι με τη φωτιά» μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε πως παρακολουθούν στενά την κατάσταση στις ΗΠΑ και παρατήρησε ότι η πολιτική ένταση εκεί αυξάνεται, με τη χρήση διαφόρων τακτικών.

«Δεν είναι δική μας ευθύνη να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών θα πρέπει να κάνουν αυτήν την εκτίμηση. Σε κάθε περίπτωση, οι συνέπειες του παιχνιδιού με τη φωτιά είναι σαφείς», δήλωσε. Η δήλωση του Κρεμλίνου σχετίζεται άμεσα με τον 58χρονο δράστη της απόπειρας, ο οποίος υποστήριξε ανοιχτά την Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το CNN, το Fox News και τους New York Times, ο δράστης της επίθεσης είναι ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, ο οποίος έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην Ουκρανία μέσω τριών λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι New York Times ανέφεραν ότι τον είχαν συνεντεύξει το 2023 σχετικά με τους Αμερικανούς που βοηθούν την Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ρουθ αποκάλυψε ότι είχε βρεθεί στην Ουκρανία το 2022 και είχε περάσει αρκετούς μήνες εκεί, προσπαθώντας μάλιστα να στρατολογήσει Αφγανούς στρατιώτες για να συμμετάσχουν στην πάλη κατά των Ρώσων. Πηγή: naftemporiki.gr