Κρίση στη Μέση Ανατολή και οι συνέπειες της πρόσφατης κλιμάκωσης των συγκρούσεων

Κρίση στη Μέση Ανατολή και οι συνέπειες της πρόσφατης κλιμάκωσης των συγκρούσεων

Στον Λίβανο, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συνεχίζουν ακάθεκτες, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται συνεχώς, οδηγώντας τη διεθνή κοινότητα να συγκρίνει την κατάσταση με αυτήν της Γάζας. Οι συνθήκες που επικρατούν είναι δραματικές και έχουν κλιμακωθεί ραγδαία τα τελευταία 24ωρα.

Μετά τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα και την εξουδετέρωση της ηγετικής ομάδας της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ, το Ιran αντέτεινε με την εκτόξευση 200 πυραύλων, προκαλώντας μεγάλες ανησυχίες για την επόμενη ημέρα στην περιοχή. Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα πληρώσει βαρύ τίμημα, ενώ το ιρανικό καθεστώς δηλώνει προετοιμασμένο για αντίποινα… στα αντίποινα.

Τώρα όλοι περιμένουν την επόμενη κίνηση, ενώ ταυτόχρονα, η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με αγωνία, ελπίζοντας σε μία αποκλιμάκωση της έντασης. Είναι αβέβαιο αν οι δύο πλευρές θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση ή αν η κατάσταση θα εξελιχθεί σε επικίνδυνη κατάσταση που θα μπορούσε να οδηγήσει τη Μέση Ανατολή στο χείλος της αβύσσου.

Οι αγορές ήδη φαίνεται να αντέχουν στην αυξανόμενη αβεβαιότητα, με τις τιμές του πετρελαίου να ανεβαίνουν δραματικά. Όλες οι εξελίξεις και οι εκτιμήσεις για το μέλλον της περιοχής παραμένουν αβέβαιες.

Πηγή: naftemporiki.gr