Κυκλώνας Μίλτον Αναβαθμίζεται Στην Κατηγορία Πέντε Επικίνδυνη Πορεία Προς Μεξικό Και Φλόριντα

Κυκλώνας Μίλτον Αναβαθμίζεται Στην Κατηγορία Πέντε Επικίνδυνη Πορεία Προς Μεξικό Και Φλόριντα

Ο κυκλώνας Μίλτον έχει αναβαθμιστεί στην ανώτατη κατηγορία 5 και πλησιάζει τη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό, με πρόβλεψη άφιξης στη Φλόριντα τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Με ανέμους που φτάνουν τα 285 χλμ/ώρα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για «καταστροφικά κύματα» στη χερσόνησο του Γιουκατάν.

Η νέα πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούδια Σέινμπαουμ, προειδοποίησε μέσω ανάρτησης με τα κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι στην περιοχή, καλώντας τους να είναι προετοιμασμένοι για έντονες βροχοπτώσεις. Οι κάτοικοι της χερσονήσου σφράγιζαν πόρτες και παράθυρα, ενώ αλιευτικά σκάφη επιστρέφουν στα λιμάνια.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και αναχώρηση αυτοκινήτων ήταν εικόνες από την προηγούμενη καταιγίδα Ελίν, και οι κάτοικοι της Φλόριντα εκφράζουν ανησυχία. Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις προειδοποίησε τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα από τις πιο επικίνδυνες περιοχές και οι αρχές διευκολύνουν την εκκένωση προσφέροντας δωρεάν διέλευση από τους σταθμούς διοδίων.

Περισσότερες από 51 κομητείες της Φλόριντα έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τον πρόεδρο Μπάιντεν να κηρύσσει επίσης κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να διατάσσει ομοσπονδιακή βοήθεια για την ενίσχυση των προσπαθειών αντιμετώπισης του κυκλώνα.

Στο Ορλάντο, οι κάτοικοι σχημάτιζαν μεγάλες ουρές για σακούλες άμμου, καθώς ανησυχούν για τη δύναμη του κυκλώνα που πλησιάζει. Επιπλέον, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις καταδίκασε τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ για πολιτικές του δηλώσεις σχετικά με τις αντιδράσεις της κυβέρνησης απέναντι στις καταστροφές της Ελίν.

Πηγή: naftemporiki.gr