Μελάνια Τραμπ υπερασπίζεται το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση στην αυτοβιογραφία της

Μελάνια Τραμπ υπερασπίζεται το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση στην αυτοβιογραφία της

Η Μελάνια Τραμπ, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, προετοιμάζεται να δημοσιεύσει την αυτοβιογραφία της, στην οποία υπογραμμίζει τη σημασία της αυτονομίας των γυναικών όσον αφορά την απόφαση για τις αμβλώσεις. «Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες έχουν την ελευθερία να αποφασίζουν αν επιθυμούν να φέρνουν στον κόσμο παιδιά, βασιζόμενες στις δικές τους πεποιθήσεις», αναφέρει. Επιπλέον, εκφράζει την άποψη ότι καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να βρίσκεται υπό πίεση ή παρέμβαση του κράτους σχετικά με το σώμα της.

Στη διάρκεια της καριέρας της, η Μελάνια Τραμπ σπάνια έχει εκφράσει πολιτικές απόψεις δημόσια. Με την κυκλοφορία του βιβλίου της να είναι προγραμματισμένη για τέσσερις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, φαίνεται ότι η πρώην πρώτη κυρία έχει σταθερές και διαχρονικές απόψεις για το θέμα.

Ο σύζυγός της, Ντόναλντ Τραμπ, διαφωνεί ανοιχτά μαζί της, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των αμερικανικών πολιτειών να επιβάλλουν περιορισμούς στις αμβλώσεις. Ο πρώην πρόεδρος περηφανεύεται ότι, με τον διορισμό τριών συντηρητικών δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο, η απόφαση του 1973 στην υπόθεση Roe vs Wade ανατράπηκε, επιτρέποντας σε κάθε πολιτεία να νομοθετεί για τις αμβλώσεις. Ως αποτέλεσμα, πάνω από 20 πολιτείες έχουν υιοθετήσει νόμους που περιορίζουν ή απαγορεύουν τις αμβλώσεις.

Η έντονη αυτόνομη στάση της Μελάνιας Τραμπ προβάλλει τη διαφοροποίησή της από τον σύζυγό της, κάτι που έχει επισημανθεί ιδιαίτερα ενόψει των εκλογών. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κάμαλα Χάρις, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών, «κερδίζει» πολιτικούς πόντους στο ζήτημα των αμβλώσεων, με το θέμα να έχει γίνει κεντρικό για την προεκλογική ατζέντα. Με αναγνώριση ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων επιθυμεί την προστασία ή την αύξηση της πρόσβασης σε αμβλώσεις, όπως προκύπτει από δημοσκοπήσεις, αναδεικνύεται η πολιτική πόλωση γύρω από αυτό το ζήτημα.

«Δυστυχώς, οι γυναίκες σε όλη την Αμερική υφίστανται τις συνέπειες της νομοθεσίας που προωθεί ο σύζυγος της κυρίας Τραμπ, κάτι που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ελευθερία τους», δήλωσε εκπρόσωπος της εκστρατείας της Χάρις. Πηγή: naftemporiki.gr