Μερική εκκένωση στην περιοχή Τβερ της Ρωσίας λόγω επίθεσης με drones

Μερική εκκένωση στην περιοχή Τβερ της Ρωσίας λόγω επίθεσης με drones

Η Ρωσία έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μερική εκκένωση της περιοχής Τβερ, λόγω μιας «μαζικής» επίθεσης από την Ουκρανία με drones, που προκάλεσε φωτιά. Ο τοπικός κυβερνήτης, Igor Rudenya, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην πόλη Toropets εργάζονται για να εντοπίσουν την πυρκαγιά που προκλήθηκε από τη συντριβή drones, αλλά δεν ανέφερε αν υπάρχουν θύματα.

Εμφανίστηκαν μη επιβεβαιωμένα πλάνα που δείχνουν μια μεγάλη έκρηξη στην περιοχή. Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζουν εκρήξεις και πυκνούς καπνούς να καλύπτουν τον ουρανό.

Σύμφωνα με αναφορές από το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters, ουκρανικές πηγές δηλώνουν πως έχει χτυπηθεί μια αποθήκη πυρομαχικών. Ο Andriy Kovalenko, επικεφαλής του Κέντρου Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης της Ουκρανίας, ανέφερε στο Telegram ότι εκτός από τα ρωσικά πυρομαχικά, η Ρωσία έχει αρχίσει να αποθηκεύει και βορειοκορεατικούς πυραύλους στο Toropets.

Η πόλη Toropets βρίσκεται περίπου 380 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μόσχας και 470 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων με την Ουκρανία. Πηγή: naftemporiki.gr