Meta Απαγορεύει την Πρόσβαση Ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης στις Πλατφόρμες της

Meta Απαγορεύει την Πρόσβαση Ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης στις Πλατφόρμες της

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, βλάπτει την ίδια της τη θέση με τη ζήτηση απαγόρευσης πρόσβασης στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης στις πλατφόρμες της παγκοσμίως. Αυτή η ενέργεια θεωρείται ότι περιπλέκει τις δυνατότητες εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Meta ανακοίνωσε την απαγόρευση πρόσβασης με σκοπό να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ως “ξένη παρέμβαση”. Η δήλωση αυτή ήρθε λίγες μέρες μετά τις καταγγελίες του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, για τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες του ρωσικού μέσου Russia Today (RT), το οποίο αναφέρθηκε σαν “παρακλάδι” των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Περίπου 15 ημέρες πριν, οι αμερικανικές αρχές παρουσίασαν μια σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένων ποινικών διώξεων και κυρώσεων, τα οποία είχαν ως στόχο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Κύριος σκοπός αυτών των μέτρων ήταν η αποτροπή παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές, για τις οποίες κατηγορείται η Ρωσία.

Το RT, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 2005, θεωρείται από πολλούς στο Δυτικό κόσμο ως ένα εργαλείο προπαγάνδας του Κρεμλίνου. Το δίκτυο έχει απαντήσει ειρωνικά στις αμερικανικές ενέργειες, ισχυριζόμενο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμποδίζουν τη λειτουργία του ως δημοσιογραφικού οργανισμού.

Πηγή: naftemporiki.gr