Νετανιάχου δηλώνει πως το Ισραήλ θα κερδίσει τον υπαρξιακό πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

Νετανιάχου δηλώνει πως το Ισραήλ θα κερδίσει τον υπαρξιακό πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

Μετά την επίθεση με drone από τον Λίβανο κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανάρτησε δύο βίντεο, στα εβραϊκά και στα αγγλικά, για να εκφράσει τη θέση του. Στο βίντεο που προβλήθηκε στα εβραϊκά, ο Νετανιάχου, φορώντας γυαλιά ηλίου και μαύρο πουκάμισο πόλο, δήλωσε: «Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξουδετερώσαμε τη μαζική δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ, όπως έχω πει, βρισκόμαστε σε έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι τέλους».

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε επίσης ότι είναι περήφανος για τους Ισραηλινούς στρατιώτες, τους διοικητές και τους πολίτες της χώρας. Στην αγγλική εκδοχή του βίντεο, αναφέρθηκε στον Σινουάρ ως «τον εγκέφαλο τρομοκράτη του οποίου οι μπράβοι αποκεφάλισαν τους άνδρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν μωρά ζωντανά», και τόνισε ότι η Ισραηλινή κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη της ενάντια στους τρομοκράτες που δρουν κατ’ εντολή του Ιράν.

Ο Νετανιάχου δήλωσε κατηγορηματικά ότι «τίποτα δεν θα τον αποτρέψει» και ότι το Ισραήλ «θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο». Η απάντησή του στην επίθεση που έπληξε την ιδιωτική του κατοικία ήταν σαφής και καθοριστική για την πολιτική του στάση.

Πηγή: naftemporiki.gr