Ο Λίβανος Ενισχύει τον Στρατό του στην Καταπολέμηση της Ισραηλινής Απειλής

Ο Λίβανος Ενισχύει τον Στρατό του στην Καταπολέμηση της Ισραηλινής Απειλής

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, αναφέρθηκε στην ανάγκη αύξησης των στρατιωτικών δυνάμεων στη νότια περιοχή της χώρας, εφόσον υπάρξει κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ. Σε συνέντευξή του, επεσήμανε τις «σοβαρές προσπάθειες» της διεθνούς κοινότητας για την επιβολή μιας τέτοιας συμφωνίας, μετά την ισραηλινή στρατιωτική εισβολή στον Λίβανο που διαρκεί πάνω από τρεις εβδομάδες.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης τόνισε ότι το κράτος του Λιβάνου είναι έτοιμο να επιβάλει την κυριαρχία του σε όλη την επικράτειά του, σύμφωνα με τα διεθνή ψηφίσματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4.500 στρατιώτες στον νότο, ωστόσο ο Μικάτι δήλωσε ότι προγραμματίζεται η αύξηση του αριθμού τους σε 7.000 έως 11.000.

Επιπλέον, ανέφερε ότι έχει λάβει «ορισμένες εγγυήσεις» από την αμερικανική κυβέρνηση, που υποδεικνύουν ότι το Ισραήλ θα μειώσει τα πλήγματα σε περιοχές της Βηρυτού και των προαστίων της. Ωστόσο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι διέψευσαν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπάρχει πίεση για αποκλιμάκωση, τονίζοντας ότι η χώρα τους έχει την ελευθερία να ενεργεί όπως κρίνει αναγκαίο.

Ο Μικάτι προσέθεσε ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού, προκειμένου να αποφευχθεί κάποια πιθανή στοχοποίηση από το Ισραήλ. Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός είχε κατηγορήσει το Ιράν για την προσπάθεια αποστολής όπλων στη Χεζμπολάχ μέσω του λιβανικού αεροδρομίου, γεγονός που απορρίφθηκε από τον υπουργό Μεταφορών του Λιβάνου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποιούν χερσαίες επιχειρήσεις και εκτέλεση εισβολών, με προωθήσεις και υποχωρήσεις στη συνοριακή περιοχή. Πηγή: naftemporiki.gr