Ο θάνατος του Χασάν Νασράλα προκαλεί σοκ στους υποστηρικτές της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Ο θάνατος του Χασάν Νασράλα προκαλεί σοκ στους υποστηρικτές της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Υποστηρικτές της Χεζμπολάχ που συγκεντρώθηκαν στη Βηρυτό εκφράζουν την απελπισία τους και την άρνησή τους να πιστέψουν ότι ο ηγέτης τους, Χασάν Νασράλα, είναι νεκρός. Παρά την επίσημη επιβεβαίωση του θανάτού του από την ίδια την οργάνωση, πολλοί παραμένουν με την ελπίδα ότι θα υπάρξει κάποιο θαύμα. «Θεέ μου, ελπίζω να μην είναι αλήθεια. Είναι καταστροφή αν είναι αλήθεια», δήλωσε μια εκτοπισμένη γυναίκα, η Ζαχράα, που τόνισε τη σημασία του ηγέτη της για την κοινότητά της, λέγοντας ότι υπήρξε καθοδηγητής τους.

Ο θάνατος του Νασράλα συνιστά ένα καταστροφικό πλήγμα για τη Χεζμπολάχ, ειδικά σε μια περίοδο που η οργάνωση αντιμετωπίζει συνεχείς ισραηλινές επιθέσεις. Μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του, αρκετοί υποστηρικτές του είχαν λιποθυμήσει ή αρχίσει να κλαίνε, όταν ενημερώθηκαν από τα κινητά τους.

Στη Βηρυτό, ένοπλοι άνδρες, χωρίς να είναι σαφές σε ποια φατρία ανήκαν, μπήκαν σε καταστήματα ζητώντας από τους ιδιοκτήτες να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν και στη συνοικία Χάμρα, όπου ντυμένοι στα μαύρα θρηνούντες, υπό την πίεση του πένθους, άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα φωνάζοντας «Για σένα, Νασράλα».

Οι δυνάμεις του Λιβάνου έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη την πόλη, με τις αρχές να έχουν αποκλείσει την πρεσβεία των ΗΠΑ αναμένοντας τυχόν εντάσεις ανάμεσα σε διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες. Το κανάλι Al Manar, που εκπροσωπεί τη Χεζμπολάχ, σχεδίαζε να μεταδώσει στίχους από το Κοράνι ως ένδειξη θρήνου για τον δολοφονημένο ηγέτη.

Πηγή: naftemporiki.gr