Ο Βασιλιάς Κάρολος Επιστρέφει στην Αυστραλία με Χαρά και Δημόσιες Εμφανίσεις

Ο Βασιλιάς Κάρολος Επιστρέφει στην Αυστραλία με Χαρά και Δημόσιες Εμφανίσεις

Ο βασιλιάς Κάρολος πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σήμερα το πρωί, στην αγγλικανική εκκλησία Saint Thomas, στα βόρεια προάστια του Σίδνεϊ. Κατά την άφιξή του, αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω από το κτίριο, συμμετέχοντας με χειροκροτήματα και κρατώντας λουλούδια και σημαίες.

Στη συνέχεια, ο Κάρολος εκφώνησε έναν σύντομο λόγο ενώπιον του νομοθετικού συμβουλίου της πολιτείας της Νότιας Νέας Ουαλίας, υπογραμμίζοντας «την υπόσχεση και τη δύναμη της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας» και κάνοντας μάλιστα μία χιουμοριστική αναφορά στην ηλικία του, λέγοντας: «Ήρθα στην Αυστραλία για πρώτη φορά πριν από περίπου 60 χρόνια, είναι λίγο ανησυχητικό».

Ο 75χρονος μονάρχης και η σύζυγός του Καμίλα έφθασαν στο Σίδνεϊ αργά το βράδυ της Παρασκευής. Παρά τη διάγνωσή του με καρκίνο, ο Κάρολος πέρασε το Σάββατο με ανάπαυση πριν αναλάβει τις βασιλικές του υποχρεώσεις.

Για το υπόλοιπο της Κυριακής, ο Κάρολος θα παραμείνει στο Admiralty House, την κατοικία του γενικού κυβερνήτη της Αυστραλίας. Οι Αυστραλοί θα έχουν άλλη μία ευκαιρία να τον δουν αύριο, κατά την άφιξή του στην Καμπέρα, την πρωτεύουσα της χώρας, όπου το πρόγραμμα του θα είναι πιο απαιτητικό, αν και γενικά πιο ελαφρύ απ’ ό,τι σε άλλες βασιλικές επισκέψεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών συγκεντρώθηκε κοντά στην εκκλησία, κρατώντας πλακάτ με αιτήματα υπέρ της «αποαποικιοποίησης» της Αυστραλίας. Αυτή η 9ήμερη περιοδεία του Καρόλου στην Αυστραλία και τις νησιά Σαμόα είναι η πρώτη μεγάλη του επίσκεψη μετά την ενθρόνισή του και την ανακοίνωση για τον καρκίνο του.

Πηγή: naftemporiki.gr