Ο Ζελένσκι προετοιμάζει σχέδιο νίκης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προετοιμάζει σχέδιο νίκης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η πρόσφατη αντεπίθεση της Ουκρανίας, η οποία ξεκίνησε τον Αύγουστο στην ρωσική περιοχή Κουρσκ, απέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η επίθεση αυτή έχει επιβραδύνει τις ρωσικές προελάσεις στην ανατολική Ουκρανία. «Η πορεία του εχθρού έχει σταματήσει στην περιοχή του Χάρκοβου, ενώ η προέλασή του στο Ντονέτσκ έχει καθυστερήσει», ανέφερε.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι σκοπεύει να παρουσιάσει «έναν σχέδιο νίκης» κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, τον Σεπτέμβριο. Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για ένα σύνολο λύσεων που θα δώσουν στην Ουκρανία την απαραίτητη δύναμη και υλικό για να οδηγηθεί ο πόλεμος προς μια ειρηνική κατεύθυνση. «Θα του παρουσιάσω ένα σχέδιο νίκης», δήλωσε κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου που οργανώθηκε από το ίδρυμα του Ουκρανού δισεκατομμυριούχου Βίκτορ Πιντσούκ.

Επιπλέον, ο Ζελένσκι σχεδιάζει να παρουσιάσει μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου σε μια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη τον Νοέμβριο, στην οποία περιλαμβάνεται και πρόσκληση προς τη Ρωσία.

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ανακατέκτησε εδάφη στην περιοχή του Κουρσκ, για πρώτη φορά από την αρχή της ουκρανικής αντεπίθεσης. Η Ουκρανία παραδέχθηκε ότι υπήρξε ρωσική αντεπίθεση, αλλά υποστήριξε ότι αυτή ήταν “σύμφωνη” με τα σχέδια του Κιέβου.

«Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε», κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πηγή: newsbomb.gr