Ολλανδία Στρατηγική Περιορισμού Μετανάστευσης Ακολουθεί Αυστηρές Πολιτικές

Ολλανδία Στρατηγική Περιορισμού Μετανάστευσης Ακολουθεί Αυστηρές Πολιτικές

Η νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας, υπό την ηγεσία του εθνικιστικού και αντιισλαμικού κόμματος PVV του Γκέερτ Βίλντερς, έχει ανακοινώσει ότι προγραμματίζει να κηρύξει εθνική κρίση ασύλου. Αυτή η κίνηση θα της επιτρέψει να λάβει περιοριστικά μέτρα για τη μετανάστευση χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου. Οι αποφάσεις αυτές περιλαμβάνουν ένα μορατόριουμ σε όλες τις νέες αιτήσεις ασύλου.

Η υπουργός Μετανάστευσης Μαργιολάιν Φάμπερ, προερχόμενη από το PVV, δήλωσε ότι οι ενέργειες αυτές είναι σύμφωνα με τις δυνατότητες που παρέχουν οι μεταναστευτικοί νόμοι της χώρας. «Παίρνουμε μέτρα για να κάνουμε την Ολλανδία όσο το δυνατόν λιγότερο ελκυστική για τους αιτούντες άσυλο», τόνισε.

Μια από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης είναι να τερματίσει τη χορήγηση αδειών ασύλου αορίστου χρόνου και να περιορίσει τις δυνατότητες για οικογενειακή επανένωση των ατόμων που έχουν λάβει άσυλο. Επιπλέον, θα ανασταλούν όλες οι αποφάσεις επί νέων αιτήσεων για έως και δύο χρόνια.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας επιδιώκει επίσης να λάβει εξαίρεση από τους ευρωπαϊκούς κανόνες για το άσυλο, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες, καθώς οι χώρες της ΕΕ έχουν ήδη υιοθετήσει το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Έρικ Μαμέρ σημείωσε ότι οι χώρες δεν μπορούν να επιλέγουν να εξαιρούνται από τη νομοθεσία της ΕΕ.

Προτού σχηματίσει την κυβέρνηση, ο Βίλντερς είχε υποσχεθεί να επιβάλει αυστηρότερους μεταναστευτικούς νόμους στην ΕΕ. Η κυβέρνησή του ξεκίνησε πάντως να προγραμματίζει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, προκειμένου να καταπολεμηθεί η εμπορία ανθρώπων και η παράτυπη μετανάστευση.

Πηγή: newsbomb.gr