Προειδοποίηση Νετανιάχου προς το Ιράν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Προειδοποίηση Νετανιάχου προς το Ιράν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς το Ιράν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. «Έχω ένα μήνυμα για τους τυράννους της Τεχεράνης. Αν μας χτυπήσετε, θα σας χτυπήσουμε», δήλωσε. Αναφέρθηκε επίσης στην επιθετικότητα του Ιράν, τονίζοντας ότι απειλεί την παγκόσμια σταθερότητα και ότι «δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που να μην μπορεί να φτάσει το μακρύ χέρι του Ισραήλ».

Στην ομιλία του, ο Νετανιάχου σημείωσε ότι η Ιερουσαλήμ επιδιώκει την ειρήνη, παρόλο που η χώρα του βρίσκεται, όπως είπε, σε πόλεμο «παλεύοντας για τη ζωή της». Είπε επίσης ότι αποφάσισε να παραστεί στη Γενική Συνέλευση, αφού διαπίστωσε «τα ψέματα και τις συκοφαντίες» που ειπώθηκαν για το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης.

Αναφέρθηκε, τέλος, σε μια προγενέστερη συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων Ισραήλ – Σαουδικής Αραβίας, πριν από τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου 2023. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ομιλία του, αρκετοί ηγέτες αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πηγή: naftemporiki.gr