Προσωρινοί Έλεγχοι στα Χερσαία Σύνορα της Γερμανίας για τον Έλεγχο της Μετανάστευσης

Προσωρινοί Έλεγχοι στα Χερσαία Σύνορα της Γερμανίας για τον Έλεγχο της Μετανάστευσης

Από σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, τίθενται σε εφαρμογή οι προσωρινοί περιορισμοί στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας, με σκοπό τον έλεγχο της παράτυπης μετανάστευσης, έπειτα από την πρόσφατη επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Σόλινγκεν και την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος AfD.

Η γερμανική κυβέρνηση αναγνώρισε ότι στην πρόσφατη νίκη των λαϊκιστών στη Θουριγγία και την Κάτω Σαξονία έχει ασκηθεί πίεση να υιοθετήσει πιο αυστηρές πολιτικές αντιμετώπισης της μετανάστευσης. Η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ, ανακοίνωσε τη λήψη προσωρινών ελέγχων στα χερσαία σύνορα με τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, τις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο και τη Δανία.

Αυτοί οι περιορισμοί έρχονται επιπλέον των ήδη ισχυόντων ελέγχων για την Αυστρία, την Τσεχία, την Πολωνία και την Ελβετία, που αποτελούν τις άλλες χώρες με τις οποίες γειτονεύει η Γερμανία σε μία διαδρομή άνω των 3.700 χιλιομέτρων.

Η κ. Φέιζερ τόνισε ότι οι έλεγχοι θα είναι “στοχευμένοι” και “έξυπνοι”, απορρίπτοντας έτσι τις ανησυχίες για καθυστερήσεις στα σύνορα. Σημείωσε ότι οι έλεγχοι θα γίνονται με δειγματοληπτική μέθοδο, ώστε να μην διαταράσσεται η ομαλή κυκλοφορία.

Επιπλέον, η Γερμανίδα υπουργός δήλωσε ότι η χώρα δεν προβαίνει σε αυθαίρετα εθνικά μέτρα, αλλά συνεργάζεται στενά με τους γείτονές της. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι η περιορισμένη παράτυπη μετανάστευση, η εξάλειψη της δράσης διακινητών, καθώς και η πρόληψη εγκληματικών ενεργειών που συνδέονται με τον ισλαμισμό.

Πηγή: newsbomb.gr