Ψήφος Ευρωβουλευτών για Στήριξη Ουκρανίας στην Αντεπίθεση κατά της Ρωσίας

Ψήφος Ευρωβουλευτών για Στήριξη Ουκρανίας στην Αντεπίθεση κατά της Ρωσίας

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ολοκληρώνεται σήμερα, με τους Ευρωβουλευτές να προγραμματίζουν ψηφοφορία σχετικά με την έγκριση της χρήσης όπλων της ΕΕ στην Ουκρανία για στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ρωσικό έδαφος. Το μεσημέρι, θα εξεταστεί σχέδιο ψηφίσματος που προτρέπει τις χώρες της ΕΕ να άρουν τους περιορισμούς στη χρήση δυτικών οπλικών συστημάτων που παραδίδονται στην Ουκρανία ενάντια σε νόμιμους στρατιωτικούς στόχους.

Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές θα ζητήσουν τη διατήρηση και την επέκταση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, της Λευκορωσίας καθώς και κατά της Κίνας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, οι οποίες συμμετέχουν στην υποστήριξη της παράνομης στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.

Επιπλέον, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται η αντίδραση της ΕΕ στην πολιτική αναταραχή στη Βενεζουέλα μετά τις εκλογές, οι συνέπειες της ξηρασίας και των ακραίων καιρικών φαινομένων στη γεωργία της ΕΕ, καθώς και οι φορολογικές ρυθμίσεις σχετικές με την εταιρεία Apple.

Πηγή: naftemporiki.gr