Ρωσία Καταρρίπτει 110 Ουκρανικά Drones Σε Επιθέσεις Πάνω Από Μόσχα Και Περιφέρειες

Ρωσία Καταρρίπτει 110 Ουκρανικά Drones Σε Επιθέσεις Πάνω Από Μόσχα Και Περιφέρειες

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα ανακοίνωσε την κατάρριψη 110 ουκρανικών drones την περασμένη νύχτα, περιλαμβάνοντας περιοχές γύρω από τη Μόσχα. Στην ανακοίνωσή του μέσω Telegram, το υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι 43 μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ενεργό παρουσία από τον Αύγουστο.

Επιπλέον, 27 drones καταρρίφθηκαν στην περιφέρεια του Λίπετσκ, 18 στην περιφέρεια του Οριόλ, και ένα στην πρωτεύουσα. Συνολικά, 21 drones ανακόπηκαν σε περιοχές όπως το Νίζνι-Νόβγκοροντ, το Μπέλγκοροντ και το Μπριάνσκ.

Σύμφωνα με το ρωσικό κανάλι SHOT στο Telegram, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιχείρησαν να πλήξουν την Κρατική Επιχείρηση Ya. M. Sverdlov, που βρίσκεται στην πόλη Τζερζίνσκ της περιφέρειας Νίζνι Νόβγκοροντ, περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι ένας από τους κύριους παραγωγούς εκρηκτικών που χρησιμοποιούνται από τις ρωσικές δυνάμεις στον πόλεμο που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2022.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας δήλωσε ότι τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα κατά τη διάρκεια της επίθεσης ενός ουκρανικού drone σε βιομηχανική περιοχή της Τζερζίνσκ, χωρίς να διευκρινίσει ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης.

Πηγή: naftemporiki.gr