Ρωσικά στρατεύματα φτάνουν στο Βουχλεντάρ εν μέσω δύσκολης κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία

Ρωσικά στρατεύματα φτάνουν στο Βουχλεντάρ εν μέσω δύσκολης κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν φτάσει στο κέντρο του Βουχλεντάρ, μια πόλη-κλειδί σε στρατηγικό ύψωμα στην ανατολική Ουκρανία, η οποία έχει αντισταθεί στις ρωσικές επιθέσεις από την αρχή της πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής. Ο περιφερειάρχης της περιοχής Ντονέτσκ, Βαντίμ Φιλάσκιν, δήλωσε ότι η κατάσταση στην πόλη είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τον εχθρό να πλησιάζει κοντά στο κέντρο της.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους τις τελευταίες μέρες, έχοντας καταλάβει τα περίχωρα της πόλης την περασμένη εβδομάδα. Ο Ολεξάντρ Μουσιένκο, Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής, τόνισε ότι η προώθηση της Ρωσίας στο Βουχλεντάρ επιφέρει υψηλές απώλειες για τη Μόσχα, ωστόσο περιπλέκει τη θέση της Ουκρανίας στην περιοχή. Ανέφερε ότι η άμυνα του Βουχλεντάρ είναι κρίσιμη για να ανακοπεί η απότομη προέλαση του εχθρού στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι ο πλήρης έλεγχος του Βουχλεντάρ θα ενισχύσει τις ρωσικές στρατηγικές ενέργειες στην περιοχή, καθώς θα αποκτήσουν τον έλεγχο υψωμάτων που είναι σημαντικά για την υποστήριξη των πυρών πυροβολικού. Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν σε συνεχείς βομβαρδισμούς κατά πόλεων και χωριών στην περιοχή.

Ο περιφερειάρχης Φιλάσκιν επεσήμανε τους κινδύνους της παραμονής στην περιοχή και κάλεσε τους πολίτες να αποχωρήσουν. Σημείωσε ότι περίπου 350.000 άνθρωποι παραμένουν στις περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση, ενώ πριν από την αρχή της εισβολής ο πληθυσμός ήταν 1,9 εκατομμύρια. Στο Βουχλεντάρ, οι άμαχοι έχουν μειωθεί σημαντικά, με μόλις 107 να παραμένουν από συνολικά 14.000 πριν τον πόλεμο.

Πηγή: naftemporiki.gr