Σχέδια Πεζοδρόμησης για την Όξφορντ Στριτ στο Λονδίνο

Σχέδια Πεζοδρόμησης για την Όξφορντ Στριτ στο Λονδίνο

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ανακοίνωσε σχέδια για την πεζοδρόμηση της πασίγνωστης Όξφορντ Στριτ. Αν το σχέδιο εγκριθεί, η Όξφορντ Στριτ θα γίνει μια ακόμα οδός χωρίς κυκλοφορία οχημάτων, όπως η Times Square στη Νέα Υόρκη και η Λα Ράμπλα στη Βαρκελώνη.

Η Όξφορντ Στριτ προσελκύει καθημερινά μισό εκατομμύριο επισκέπτες, παρόλο που αρκετά εμβληματικά καταστήματα, όπως τα House of Fraser και Topshop, έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια. Η περιοχή προσπαθεί να ανακάμψει μετά την πανδημία της Covid-19, όπου οι καταναλωτές στράφηκαν προς το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι εργαζόμενοι επέστρεψαν λιγότερο στα γραφεία τους.

Προηγούμενη εκδοχή του σχεδίου για απαγόρευση κυκλοφορίας είχε απορριφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Ουέστμινστερ, όμως το νέο σχέδιο έχει τη στήριξη της αντιπρόεδρου της βρετανικής κυβέρνησης, Άντζελα Ρέινερ, η οποία δήλωσε ότι θα ενισχύσει την ανάπτυξη και τη νυκτερινή οικονομία της πόλης.

Η εταιρεία New West End, εκπρόσωπος των καταστημάτων λιανικής της περιοχής, τόνισε την σημασία της Όξφορντ Στριτ για το λιανικό εμπόριο και τη φιλοξενία στο Λονδίνο. Ο Στιούαρτ Λαβ, επικεφαλής του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ανησυχίες των κατοίκων και των καταστηματαρχών, ειδικά για τις αλλαγές στα δρομολόγια μέσων μαζικής μεταφοράς και την πρόσβαση.

Πηγή: naftemporiki.gr