Σχέδιο Δολοφονίας Εναντίον του Ισραηλινού Πρωθυπουργού και του Υπουργού Άμυνας Ανακαλύφθηκε από τις Αρχές

Σχέδιο Δολοφονίας Εναντίον του Ισραηλινού Πρωθυπουργού και του Υπουργού Άμυνας Ανακαλύφθηκε από τις Αρχές

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Shin Bet και της ισραηλινής αστυνομίας, εξιχνιάστηκε μια συνωμοσία που αφορούσε τη δολοφονία του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ. Οι υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν ότι ένας Ισραηλινός πολίτης είχε στρατολογηθεί από τις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες με σκοπό να εκτελέσει τους Μπενιαμίν Νετανιάχου και Γιόαβ Γκάλαντ.

Ο συλληφθείς είναι επιχειρηματίας που διαβίωνε στην Τουρκία, όπου και είχε επαφές με άτομα από τα τουρκικά και ιρανικά καθεστώτα. Η πρώτη του επαφή με τους Ιρανούς έγινε τον Μάιο, όταν του ζητήθηκε να πραγματοποιήσει διάφορες ενέργειες για λογαριασμό της Τεχεράνης. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονταν η μεταφορά χρημάτων και όπλων, φωτογράφιση στρατιωτικών εγκαταστάσεων και απειλή άλλων Ισραηλινών πολιτών.

Τον Αύγουστο, οι Αρχές συνέλαβαν τον Ισραηλινό, ο οποίος είχε προηγουμένως ταξιδέψει δύο φορές στο Ιράν και είχε λάβει χρηματική αμοιβή για την εξαιρετικά επικίνδυνη αποστολή του, η οποία σχετίζεται με μια εκδίκηση για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

Πηγή: naftemporiki.gr