Σφοδρός βομβαρδισμός στη Βηρυτό με θύματα και καταστροφές

Σφοδρός βομβαρδισμός στη Βηρυτό με θύματα και καταστροφές

Νωρίς το πρωί, οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς στα νότια προάστια της Βηρυτού, σύμφωνα με αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε το Reuters. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει υποστεί σφοδρούς βομβαρδισμούς τις προηγούμενες μέρες, και οι μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν μία δυνατή έκρηξη και είδαν μία στήλη καπνού. Ο βομβαρδισμός έλαβε χώρα αφότου οι Ισραηλινοί προειδοποίησαν τους κατοίκους ενός κτιρίου να απομακρυνθούν.

Στο μεταξύ, το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας ανέφερε πως τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν εξαιτίας ισραηλινών επιθέσεων τη νύχτα της Τρίτης στο νότιο τμήμα του Λιβάνου. Τηλεοπτικά πλάνα από το Al Jazeera δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και αυτοκίνητα στην πόλη Κάνα, που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τύρου. Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή για να βοηθήσουν τους τραυματίες, οι οποίοι διακομίζονται σε νοσοκομεία στην Τύρο.

Από την 23η Σεπτεμβρίου, ο ισραηλινός στρατός έχει κλιμακώσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Λιβανέζικη επικράτεια, στοχεύοντας τη Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με τον απολογισμό του λιβανέζικου υπουργείου Υγείας, από την 8η Οκτωβρίου 2023, οι νεκροί λόγω των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο φτάνουν τους 2.350 και οι τραυματίες τους 10.906.

Από πλευράς της, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τις πρόσφατες επιθέσεις εκτοξεύοντας περίπου 50 ρουκέτες κατά του βόρειου Ισραήλ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, πολλά από τα βλήματα αναχαιτίστηκαν, ενώ άλλα κατέληξαν σε παραμεθόριες περιοχές, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί. Η Χεζμπολάχ σημείωσε πως αυτή η επιχείρηση περιλάμβανε «ομοβροντία ρουκετών» εναντίον της ισραηλινής πόλης Σάφεντ.

Πηγή: naftemporiki.gr