Σκάνδαλο γύρω από την εταιρεία Gold Apollo και τις βομβητές της Χεζμπολάχ

Σκάνδαλο γύρω από την εταιρεία Gold Apollo και τις βομβητές της Χεζμπολάχ

Ο Χσου Τσινγκ Κυουάνγκ, ιδρυτής της Gold Apollo, επανήλθε με νέες δηλώσεις σε δημοσιογράφους σχετικά με την εταιρεία του, το σήμα της οποίας φέρουν οι βομβητές που εξερράγησαν και χρησιμοποιούνται από μαχητές της Χεζμπολάχ. Από την αρχή, ο Κυουάνγκ υποστήριξε ότι η Gold Apollo δεν έχει σχέση με την κατασκευή αυτών των βομβητών και ανέφερε την ουγγρική εταιρεία BAC, η οποία φέρει την άδεια να κατασκευάζει τα μοντέλα της Gold Apollo και να χρησιμοποιεί το σήμα.

Κατά τις τελευταίες του δηλώσεις, επισήμανε ότι η σύμβαση με την BAC υπεγράφη πριν από τρία χρόνια και οι πληρωμές από την εταιρεία αυτές ήταν «πολύ παράξενες». Όταν ρωτήθηκε για περισσότερες λεπτομέρειες, ανέφερε ότι οι πληρωμές προέρχονταν από τη Μέση Ανατολή, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει επιπλέον πληροφορίες.

Εντυπωσιακό είναι ότι καμία ξένη δημοσιογραφική πηγή δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με την ουγγρική BAC ή να αποκτήσει λεπτομέρειες για τις δραστηριότητές της. Ένας ανώνυμος μάρτυρας που μίλησε στο Reuters αποκάλυψε ότι η BAC φαίνεται να είναι εγγεγραμμένη σε μια διεύθυνση στη Βουδαπέστη, αλλά δεν έχει φυσική παρουσία. Σύμφωνα με το BBC, στο ίδιο κτίριο υπάρχουν δηλωμένες άλλες 13 εταιρείες, γεγονός που την καθιστά «εταιρεία-φάντασμα».

Πηγή: naftemporiki.gr