Σοκ στην Βρετανία από τις επιθέσεις του Ισραήλ κατά του ΟΗΕ στο Λίβανο

Σοκ στην Βρετανία από τις επιθέσεις του Ισραήλ κατά του ΟΗΕ στο Λίβανο

Η βρετανική κυβέρνηση εκφράζει τη «συγκλονισμένη» αντίδρασή της σχετικά με τις πληροφορίες που δείχνουν ότι το Ισραήλ επιτέθηκε σκόπιμα σε παρατηρητήριο της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο. Σύμφωνα με τη Unifil, ένα ισραηλινό άρμα πυροβόλησε κατά εγκαταστάσεών της, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ένας πύργος παρατήρησης και να τραυματιστούν δύο ειρηνευτές.

Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επισήμανε: «Μας προκάλεσε φρίκη το άκουσμα αυτών των αναφορών» και τόνισε τη σημασία της προστασίας των ειρηνευτικών δυνάμεων και των πολιτών. Στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης, υπογράμμισε την αναγκαιότητα άμεσης κατάπαυσης του πυρός και τερματισμού της αιματοχυσίας και της ταλαιπωρίας, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί υπενθύμιση της σημαντικότητας των διπλωματικών προσπαθειών για την επίλυση της σύγκρουσης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή συμφωνία του Κιρ Στάρμερ με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας για παραβίαση του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ, ο εκπρόσωπος ανέφερε: «Όλα τα μέρη πρέπει πάντα να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τους αμάχους και να συμμορφωθούν με το διεθνές δίκαιο».

Πηγή: naftemporiki.gr