Στενή μάχη Χάρις και Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Πενσιλβάνια

Στενή μάχη Χάρις και Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Πενσιλβάνια

Κάτω από επτά εβδομάδες από τις προεδρικές εκλογές, οι Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ είναι ισόπαλοι, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Μια εθνικής εμβέλειας δημοσκόπηση που διεξήχθη από τις 11 έως τις 16 Σεπτεμβρίου αποκαλύπτει ότι και οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν το 47% της προτίμησης των 2.437 πιθανών ψηφοφόρων. Η έρευνα αυτή έγινε για τους The New York Times, το Philadelphia Inquirer και το Siena College.

Στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, που θεωρείται κρίσιμη για την εκλογική διαδικασία, η Κάμαλα Χάρις κατέχει προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων απέναντι στον Τραμπ, με 50% έναντι 46% (με περιθώριο σφάλματος 3,8 ποσοστιαίων μονάδων) σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση. Ομοίως, μια δημοσκόπηση της Washington Post που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 16 Σεπτεμβρίου δείχνει σφιχτό αγώνα στην Πενσιλβάνια, με την Χάρις να συγκεντρώνει το 48% και τον Τραμπ το 47%.

Η πλειονότητα των συμμετεχόντων στις δημοσκοπήσεις εκδηλώνει έντονη δέσμευση για να ψηφίσει με στόχο την προστασία της αμερικανικής δημοκρατίας. Όμως, οι ψηφοφόροι είναι διχασμένοι όσον αφορά το ποιος από τους δύο υποψήφιους θα μπορέσει να το πετύχει καλύτερα: το 48% επιλέγει την Κάμαλα Χάρις, ενώ το 45% προτιμά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: naftemporiki.gr