Στοιχεία για τη συμμετοχή εταιρειών στην επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Στοιχεία για τη συμμετοχή εταιρειών στην επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Δύο εταιρείες, μία από την Ταϊβάν και μία από την Ουγγαρία, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της επίθεσης κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, κατά την οποία περίπου 3.000 βομβητές εξερράγησαν ταυτόχρονα. Οι αστυνομικές αρχές της Ταϊβάν πραγματοποίησαν επιδρομή στα γραφεία της Gold Apollo στην Ταϊπέι, καθώς οι βομβητές που σχετίζονται με τους μαχητές της Χεζμπολάχ φέρουν το σήμα της.

Ο ιδρυτής της Gold Apollo, Χσου Τσινγκ Κουάνγκ, δήλωσε ότι η εταιρεία του δεν έχει εμπλοκή στην επίθεση. Αν και αναγνωρίζει ότι οι βομβητές φέρουν το λογότυπό της, τόνισε πως δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία άμεση παραγγελία. Θεωρεί ότι η εν λόγω παραγγελία προήλθε από την ουγγρική BAC, η οποία έχει λάβει άδεια να χρησιμοποιεί το λογότυπο της Gold Apollo.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC, οι αστυνομικοί παρέμειναν στα γραφεία μέχρι το μεσημέρι για να ανακρίνουν το προσωπικό και να ελέγξουν έγγραφα. Σήμερα, τα γραφεία της ουγγρικής εταιρείας στη Βουδαπέστη παραμένουν κλειστά.

Η επίθεση, αν και δεν έχει αναληφθεί επίσημα από το Ισραήλ, πιστεύεται ότι οργανώθηκε από τη Μοσάντ, πιθανώς αρκετούς μήνες νωρίτερα. Ένας ή περισσότεροι πράκτορες της φέρεται να έχουν εγκαταστήσει τα εκρηκτικά στους βομβητές πριν φτάσουν στον Λίβανο, χτυπώντας έτσι την Χεζμπολάχ στην αχίλλειο πτέρνα της.

Πηγή: naftemporiki.gr