Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στην Πράγα με τραυματισμούς 35 επιβατών

Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στην Πράγα με τραυματισμούς 35 επιβατών

Δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν το πρωί στην Πράγα, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 35 ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων ελαφρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και προσέκρουσε σε ένα ακινητοποιημένο τρένο. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας σιδηροδρομικών υποδομών Správa železnic, Ντούσαν Γκαβέντα, επιβεβαίωσε το περιστατικό.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην Πράγα ανέφεραν ότι παρέχθηκαν οι πρώτες βοήθειες στους 35 τραυματίες, υπογραμμίζοντας ότι «δεν κινδύνευσε η ζωή κανενός». Οι περισσότεροι τραυματισμοί αφορούσαν μώλωπες και εκδορές, ενώ καταγράφηκαν και ορισμένα κατάγματα.

Στην εικόνα του ατυχήματος περιλαμβάνεται και η απομάκρυνση περίπου 200 ανθρώπων από την περιοχή, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της τσεχικής πρωτεύουσας. Παράλληλα, η αστυνομία ενημέρωσε ότι ένας μηχανοδηγός βρέθηκε θετικός σε αλκοτέστ και υποβάλλεται σε αιματολογικές εξετάσεις. Ο εθνικός οργανισμός σιδηροδρόμων (České dráhy / ČD) δήλωσε ότι υπάρχει αμφιβολία για την ευθύνη του μηχανοδηγού στο ατύχημα.

Η δεύτερη αμαξοστοιχία είχε διαχείριση από την εταιρεία KŽC, σύμφωνα με το Τσεχικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ČTK). Αξιοσημείωτο είναι ότι τα σιδηροδρομικά ατυχήματα στην Τσεχία δεν είναι σπάνια. Τον περασμένο Ιούνιο, τέσσερις άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 είχαν τραυματιστεί, όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με συρμό μεταφοράς εμπορευμάτων στην πόλη Παρντουμπίτσε.

Πηγή: naftemporiki.gr