Συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών στη Βενεζουέλα για σοβαρά εγκλήματα κατά των εθνικών συμφερόντων

Συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών στη Βενεζουέλα για σοβαρά εγκλήματα κατά των εθνικών συμφερόντων

Ο πρώην υπουργός Βιομηχανίας και Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Πέδρο Τελετσέα, συνελήφθη, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Τάρεκ Σάαμπ, με την κατηγορία ότι διέπραξε «σοβαρά εγκλήματα σε βάρος των συμφερόντων του έθνους». Στην ανάρτησή του στο Instagram, ο Σάαμπ σημείωσε ότι η σύλληψη του Τελετσέα πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, μαζί με ορισμένους στενούς συνεργάτες του, των οποίων τα ονόματα δεν αποκαλύφθηκαν.

Την Παρασκευή, ο Τελετσέα είχε ανακοινώσει την παραίτησή του επικαλούμενος «λόγους υγείας». Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, ο πρώην υπουργός παρέδωσε τον έλεγχο μέρους της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA σε μία εταιρεία που σχετίζεται με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ενώ δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες από τον Σάαμπ.

Μετά την παραίτηση του Τελετσέα, ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο προχώρησε στην αντικατάστασή του διορίζοντας τον Άλεξ Σάαμπ, ο οποίος είναι στενός σύμμαχος του Μαδούρο και απελευθερώθηκε πέρυσι μέσω ανταλλαγής κρατουμένων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είχε κατηγορηθεί για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: naftemporiki.gr