Συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν και Σεργκέι Σοϊγκού για την ενίσχυση των σχέσεων Ρωσίας Βόρειας Κορέας

Συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν και Σεργκέι Σοϊγκού για την ενίσχυση των σχέσεων Ρωσίας Βόρειας Κορέας

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του θα ενισχύσει τη συνεργασία με τη Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων KCNA. Η δέσμευσή του βασίζεται στη συμφωνία αμοιβαίας άμυνας που υπεγράφη από τους δύο συμμάχους τον Ιούνιο, κατά την επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Βόρεια Κορέα.

Η τοποθεσία της συνάντησης του Κιμ με τον επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Σεργκέι Σοϊγκού, δεν έχει αποκαλυφθεί, όμως ειδικοί αναφέρουν ότι ενδέχεται να συναντήθηκαν στο παλάτι Κουμσουσάν, στην Πιονγκγιάνγκ, όπου έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές συναντήσεις στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, η συνάντηση θα συμβάλει σημαντικά στην εφαρμογή της συμφωνίας αμοιβαίας άμυνας. Επιπλέον, καταγράφηκε μια εκτενή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ενίσχυση του στρατηγικού διαλόγου και τη συνεργασία για την ασφάλεια, καθώς και για την τρέχουσα κατάσταση σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα έχουν κατηγορήσει την Πιονγκγιάνγκ ότι προμηθεύει τη Ρωσία με πυρομαχικά και πυραύλους για να στηρίξει τις στρατιωτικές της δραστηριότητες στην Ουκρανία, μια κατηγορία που η Βόρεια Κορέα έχει αρνηθεί.

Πηγή: newsbomb.gr