Συνάντηση Ζελένσκι και Τραμπ στο πλαίσιο του πολέμου κατά της Ρωσίας

Συνάντηση Ζελένσκι και Τραμπ στο πλαίσιο του πολέμου κατά της Ρωσίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα για να παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης» του στον πόλεμο κατά της Ρωσίας. Θα συμμετάσχει σε συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθώς και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις στις 26 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, ο Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα του να συναντήσει και τον Ντόναλντ Τραμπ. «Η πιο πιθανή ημερομηνία για τη συνάντηση θα είναι στις 26-27 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Ουκρανός ηγέτης σε δημοσιογράφους. Αν και οι δύο ηγέτες είχαν μια τηλεφωνική συνομιλία τον Ιούλιο, δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία συνάντηση από την προεδρία του Τραμπ, που έληξε το 2021.

Ο Ζελένσκι έχει εκφράσει την επιθυμία του να παρουσιάσει το σχέδιο της Ουκρανίας στους Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ, εστιάζοντας στο πώς μπορεί η Ρωσία να αναγκαστεί να τερματίσει τον πόλεμό της μέσω διπλωματικών καναλιών. Τόνισε ότι οι γρήγορες αποφάσεις των συμμάχων θα είναι καθοριστικές από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο φέτος.

Πηγή: naftemporiki.gr