Συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ από τον Ράιαν Ρουθ

Συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ από τον Ράιαν Ρουθ

Στην κορυφή μιας λίστας με επικίνδυνους Αμερικανούς βρίσκεται ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, σύμφωνα με τη δήλωση της Τσέλσι Γουόλς, νοσοκόμα που συναντήθηκε μαζί του στην Ουκρανία. Εξήγησε ότι ο Ρουθ είχε εριστική και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά ενώ βρισκόταν στο Κίεβο. Ήδη από τον Ιούνιο του 2022, είχε εκφράσει τις ανησυχίες της σε αξιωματούχο της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων, υπογραμμίζοντας την επικινδυνότητα του Ρουθ, ο οποίος ήταν πρώτο όνομα σε μια λίστα που είχε συντάξει με άτομα που προκαλούσαν ανησυχία.

Ο Ρουθ συνελήφθη την Κυριακή στη Φλόριντα, καθώς το προσωπικό της Μυστικής Υπηρεσίας απέτρεψε μια απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ. Σε μία κίνηση που προκάλεσε ανησυχία, ο Ρουθ φέρεται να είχε στρέψει ένα τουφέκι προς το κλαμπ όπου ο Τραμπ έπαιζε γκολφ. Μετά από αυτό το συμβάν, οι αρχές τον εντόπισαν σε μπλόκο και τον συνέλαβαν.

Η συμπεριφορά του Ρουθ είχε ήδη σημειωθεί και από το FBI, το οποίο είχε λάβει πληροφορίες για όπλο που κατείχε, παρά τις καταδικαστικές του αποφάσεις. Ωστόσο, η έρευνα που ξεκίνησε δεν επαλήθευσε τις πληροφορίες και έτσι έκλεισε. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2022, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Ρουθ ταξίδεψε στην περιοχή με σκοπό να συμμετάσχει στον πόλεμο, γεγονός που υπογράμμισε την ανησυχία που προκαλούσε σε όσους τον γνώριζαν.

Επιπλέον, φέρεται να επικοινωνούσε με Αφγανούς μέσω μηνυμάτων, ισχυριζόμενος ότι είχε πείσει τον στρατό της Ουκρανίας να τους δεχτεί. Οι ομάδες βοήθειας που ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητές του προχώρησαν σε αποκλεισμό του από τις δικές τους ομάδες και τον ανέφεραν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουκρανία, ο Ρουθ φρόντισε να δημιουργεί εντύπωση, βάφοντας τα μαλλιά του στις αποχρώσεις της ουκρανικής σημαίας και τοποθετώντας αφίσες για να προσελκύσει ξένους εθελοντές να επικοινωνήσουν μαζί του. Ωστόσο, η φήμη του αποδείχθηκε επικίνδυνη, καθώς είχε χαρακτηριστεί «απατεώνας» από άτομα που συνεργάζονταν μαζί του.

Πηγή: naftemporiki.gr