Συνομιλίες ΗΠΑ και Ισραήλ για τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες του Ιράν στη Μέση Ανατολή

Συνομιλίες ΗΠΑ και Ισραήλ για τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες του Ιράν στη Μέση Ανατολή

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιοάβ Γκάλαντ, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν στις αποσταθεροποιητικές δράσεις του Ιράν στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, οι δύο υπουργοί αντήλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στο Λίβανο και ευρύτερα στην περιοχή.

Κατά τη συνομιλία τους, ο Όστιν επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ να υποστηρίξουν το Ισραήλ και το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα. Επίσης, οι υπουργοί επιβεβαίωσαν τη συνεργασία τους για την αποτροπή των απειλών από το Ιράν και τους συμμάχους του, με στόχο να μην εκμεταλλευτούν τις συνθήκες για επιθετικές ενέργειες.

Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα και τη Βηρυτό. Οι δυνάμεις IDF ανακοίνωσαν ότι έπληξαν πολλούς στόχους στη Γάζα, περιλαμβανομένου ενός νοσοκομείου που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, χρησιμοποιούνταν από μαχητές της Χαμάς. Επιπλέον, στη Βηρυτό, σημειώθηκαν εκρήξεις στα νότια προάστια, με το Ισραήλ να αναφέρει ότι χτύπησε αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ.

Εν τω μεταξύ, 10 άτομα τραυματίστηκαν στο Ισραήλ από ρουκέτες που εστάλησαν από τον Λίβανο, ενώ τουλάχιστον τέσσερα βλήματα εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα το πρωί της Δευτέρας.

Πηγή: naftemporiki.gr