Τεράστια Επιτυχία στην Εμβολιαστική Εκστρατεία κατά της Πολιομυελίτιδας στη Γάζα

Τεράστια Επιτυχία στην Εμβολιαστική Εκστρατεία κατά της Πολιομυελίτιδας στη Γάζα

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα ως «τεράστια επιτυχία». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περισσότεροι από 560.000 παιδιά έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Η εκστρατεία, η οποία ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου, διεξήχθη σε τρία στάδια και επέτρεψε να πραγματοποιηθούν παύσεις των εχθροπραξιών ώστε να διευκολυνθεί η υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού. Ο δρ Τέντρος εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις ομάδες υγείας που συμμετείχαν και την ευγνωμοσύνη του στις οικογένειες που προσήλθαν για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Ο δεύτερος γύρος εμβολιασμού, ο οποίος θα περιλαμβάνει απλή στοματική χορήγηση, είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει σε περίπου τέσσερις εβδομάδες. Σημειώνεται ότι στις 23 Αυγούστου, ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας στη Λωρίδα της Γάζας μετά από 25 χρόνια, με τουλάχιστον ένα βρέφος να έχει παραλυθεί από την ασθένεια.

«Αυτό που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια μιας κατάπαυσης του πυρός είναι πραγματική πρόοδος εν μέσω της καθημερινής τραγικής κατάστασης», ανέφερε ο δρ Τέντρος, κάνοντας αναφορά στη συνεχιζόμενη κατάσταση της περιοχής και τις προκλήσεις που υπάρχουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και τις χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Πηγή: newsbomb.gr