Θάνατοι και τραυματισμοί από εκρήξεις στη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Θάνατοι και τραυματισμοί από εκρήξεις στη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο 20 μελών της τις τελευταίες δύο ημέρες, οι οποίοι σκοτώθηκαν λόγω εκρήξεων συσκευών του επικοινωνιακού εξοπλισμού της. Οι ανακοινώσεις αναφέρουν ότι τα μέλη της οργάνωσης πέθαναν «στον δρόμο προς την Ιερουσαλήμ», μια φράση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μαχητές που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένα δεύτερο κύμα εκρήξεων σε συσκευές μετάδοσης της Χεζμπολάχ προκάλεσε 20 θανάτους και περισσότερους από 450 τραυματίες σε όλο τον Λίβανο την Τετάρτη. Αυτό το γεγονός σημειώθηκε μια ημέρα μετά από ένα πρώτο κύμα εκρήξεων, το οποίο είχε απολογισμό 12 νεκρούς και σχεδόν 2.800 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Αυτή η μεγάλη επιχείρηση έρχεται σε συνέχεια ανακοίνωσης του Ισραήλ για επεκτάσεις των στρατηγικών του στόχων κατά της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων των βόρειων συνόρων του με τον Λίβανο. Ο Χασάν Νασράλα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, πρόκειται να μιλήσει για το θέμα αυτό, με την ομιλία του να είναι προγραμματισμένη για τις 17.00 (ώρα Ελλάδος) την Πέμπτη.

Πηγή: naftemporiki.gr