Θάνατος μαθητή από επίθεση με μαχαίρι στην Κίνα προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις από την Ιαπωνία

Θάνατος μαθητή από επίθεση με μαχαίρι στην Κίνα προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις από την Ιαπωνία

Ένας 10χρονος μαθητής σε ιαπωνικό σχολείο υπέκυψε στα τραύματά του μετά από επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε από άνδρα στην πόλη Σενζέν της Κίνας, την περασμένη Τετάρτη. Ο μικρός δέχτηκε την επίθεση την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του το πρωί. Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν 44χρονο ως ύποπτο για το περιστατικό.

Η Ιαπωνία, μετά τον θάνατο του παιδιού, ζήτησε από την Κίνα λεπτομερείς εξηγήσεις για το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Γιόκο Καμικάουα. Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Μασατάκα Οκάνο, κάλεσε τον πρεσβευτή της Κίνας στην Ιαπωνία, Γου Σιανγκάο, για να εκφράσει την “σοβαρή ανησυχία” της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη επίθεση με παρόμοια χαρακτηριστικά που συμβαίνει κοντά σε ιαπωνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Κίνα μέσα στους τελευταίους μήνες. Παράδειγμα αποτελεί η επίθεση που σημειώθηκε τον Ιούνιο, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε σε λεωφορείο ιαπωνικού σχολείου στην πόλη Σουζού, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Κινέζος που προσπάθησε να προστατεύσει μια Γιαπωνέζα μητέρα και το παιδί της.

Πηγή: naftemporiki.gr