Θάνατος του Χασάν Νασράλα και οι Αντιδράσεις του Τζο Μπάιντεν

Θάνατος του Χασάν Νασράλα και οι Αντιδράσεις του Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον θάνατο του ηγέτη της φιλοιρανικής Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, περιγράφοντας τον ως «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Νασράλα και η τρομοκρατική οργάνωση που ηγείτο, οι Χεζμπολάχ, ήταν υπεύθυνοι για τη δολοφονία εκατοντάδων Αμερικανών κατά τη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών.

Ο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι ο θάνατός του σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή αναφέρεται σε ένα μέτρο δικαιοσύνης για τα πολλά θύματα του Νασράλα, περιλαμβάνοντας χιλιάδες πολίτες των ΗΠΑ, του Ισραήλ και του Λιβάνου. Επίσης, ανέφερε ότι η επίθεση που οδήγησε στον θάνατό του γίνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης σύγκρουσης που ξεκίνησε με τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Νασράλα είχε πάρει την απόφαση την επόμενη ημέρα να συμμαχήσει με τη Χαμάς και να δημιουργήσει ένα «βόρειο μέτωπο» εναντίον του Ισραήλ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί κατά της Χεζμπολάχ, της Χαμάς, των Χούθι και οποιασδήποτε άλλης τρομοκρατικής ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Πηγή: naftemporiki.gr