Τραμπ Ευχαριστεί τις Αρχές και τους Υποστηρικτές του Μετά από Νέα Απόπειρα Δολοφονίας

Τραμπ Ευχαριστεί τις Αρχές και τους Υποστηρικτές του Μετά από Νέα Απόπειρα Δολοφονίας

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την ευγνωμοσύνη του προς τις αρχές και τους υποστηρικτές του, μετά τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του μέσα σε λίγους μήνες.

Στην ανάρτησή του στο Truth Social, ευχαρίστησε τη Μυστική Υπηρεσία, τον τοπικό σερίφη και τους φίλους που του έχουν στείλει ευχές, τονίζοντας πως η ημέρα της απόπειρας ήταν «ενδιαφέρουσα».

Για την εν λόγω απόπειρα δολοφονίας έχει συλληφθεί ένας 58χρονος, ο οποίος φέρει το όνομα Ράιαν Ρουθ και είχε αναγνωριστεί ως υποστηρικτής της Ουκρανίας στον πόλεμό της με τη Ρωσία. Ο δράστης διατηρούσε εταιρεία κατασκευής κατοικιών και ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα social media, όπου επικρίνει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η αστυνομία είχε ήδη γνώση του Ρουθ, καθώς είχε συλληφθεί προηγουμένως για διάφορα αδικήματα. Επιπλέον, είχε παραχωρήσει συνεντεύξεις σε αμερικανικά μέσα τα τελευταία δύο χρόνια, στις οποίες υποστήριζε ότι προσπαθούσε να στρατολογήσει Αφγανούς για να συμμετάσχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: newsbomb.gr