Τραγική έκρηξη στη Βηρυτό με πολλούς νεκρούς και τραυματίες

Τραγική έκρηξη στη Βηρυτό με πολλούς νεκρούς και τραυματίες

Τουλάχιστον οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 3.000 τραυματίστηκαν στο Λίβανο, έπειτα από συγχρονισμένες εκρήξεις στις συσκευές τηλε-ειδοποίησης που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι λεπτομέρειες για τους θανάτους και τους τραυματισμούς δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, ενώ η Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της καταστροφής.

Προβλήματα έχουν αναφερθεί σχετικά με πολλά μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι φέρεται ότι έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν βίντεο και φωτογραφίες που έδειχναν τραυματίες πεσμένους στα πατώματα, καθώς και άτομα να μεταφέρονται εσπευσμένα σε νοσοκομεία. Ανεπιβεβαίωτα πλάνα απεικόνιζαν εκρήξεις μέσα σε καταστήματα.

Μια πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ δήλωσε στο AFP ότι οι εκρήξεις συνδέονται με «ισραηλινή πειρατεία». Ένας ανώνυμος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ ανέφερε στο Reuters ότι η πυροδότηση των εκρηκτικών ήταν η μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας που έχει αντιμετωπίσει η οργάνωση στον πόλεμο με το Ισραήλ.

Πηγή: naftemporiki.gr