Τραυματισμοί σε λεωφορείο τουριστών επιστρέφοντας από το Μάτσου Πίτσου στην Περουβιανή ακρόπολη των Ίνκα

Τραυματισμοί σε λεωφορείο τουριστών επιστρέφοντας από το Μάτσου Πίτσου στην Περουβιανή ακρόπολη των Ίνκα

Συνολικά 30 τουρίστες τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε ενεπλάκη σε τροχαίο επιστρέφοντας από τον αρχαιολογικό χώρο του Μάτσου Πίτσου, μιας από τις πιο γνωστές ακροπόλεις των Ίνκα στο νότιο Περού.

Το ατύχημα συνέβη όταν ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε έναν δύσκολο δρόμο με πολλές στροφές που οδηγεί από το Μάτσου Πίτσου στην κοντινή πόλη Άγουας Καλιέντες. Το λεωφορείο κατέληξε 15 μέτρα πιο κάτω σε κατωφέρεια.

Οι τουρίστες διακομίστηκαν στο Κούσκο, την πρωτεύουσα της επαρχίας, με την αστυνομία και τους χωρικούς να προσφέρουν βοήθεια στους τραυματίες και να τους μεταφέρουν σε κέντρο υγείας στην περιοχή Μάτσου Πίτσου/Άγουας Καλιέντες. Περίπου 20 από αυτούς, από χώρες όπως το Μεξικό, η Ιταλία, η Χιλή και η Γουατεμάλα, εισήχθησαν σε νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα, ενώ άλλοι υπέστησαν μώλωπες, περιλαμβανομένων δυο υπηκόων Ιαπωνίας και ενός υπηκόου Κίνας.

Η εταιρεία μεταφορών που διαχειρίζεται το λεωφορείο, η Conssetur, δήλωσε ότι το όχημα εμπλέκεται σε «τροχαίο ατύχημα» λόγω «απροσεξίας» του οδηγού κατά την επιστροφή τους. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Ο αρχαιολογικός χώρος του Μάτσου Πίτσου υποδέχεται κατά μέσον όρο 4.500 επισκέπτες την ημέρα και είναι αναγνωρισμένος ως μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς από το 1983. Αυτή η εντυπωσιακή ακρόπολη, που βρίσκεται 130 χιλιόμετρα από το Κούσκο σε υψόμετρο 2.438 μέτρων, ανεγέρθηκε τον 15ο αιώνα κατ’ εντολή του Πατσακούτεκ, του τότε αυτοκράτορα των Ίνκα (1438-1470).

Πηγή: naftemporiki.gr