Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στη Λισαβόνα σε περιστατικό που σοκάρει την κοινότητα

Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στη Λισαβόνα σε περιστατικό που σοκάρει την κοινότητα

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια υποβαθμισμένη συνοικία της Λισαβόνας, όταν άγνωστοι τους πυροβόλησαν και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Πένια ντε Φράνσα της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη αστυνομία, οι δράστες ήταν τρεις άνδρες που τράπηκαν σε φυγή, ενώ το κίνητρο πίσω από την επίθεση παραμένει αδιευκρίνιστο.

Δημοσιεύματα υποδεικνύουν ότι δύο από τα θύματα δέχτηκαν πυροβολισμούς στο κεφάλι, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι ίσως πρόκειται για μαφιόζικη εκτέλεση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Correio da Manhã, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται ένας κομμωτής καθώς και ένα ζευγάρι, πελάτες του καταστήματος.

Σημειώνεται ότι οι εν ψυχρώ δολοφονίες αποτελούν σπάνιο φαινόμενο στην Πορτογαλία, η οποία θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς χώρες παγκοσμίως. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν δείξει αυξητικές τάσεις. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση των πορτογαλικών αρχών, το 2022 καταγράφηκαν 14.022 βίαια εγκλήματα, αριθμός που σημειώνει αύξηση κατά 5,6% σε σύγκριση με το 2021. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι πάνω από το 1/3 των εν λόγω εγκλημάτων συνέβη στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόνας.

Πηγή: naftemporiki.gr